FII Practic revine în 2018 “mai mare și mai puternic”! Proiectul urmăreşte oferirea unor training-uri calitative, moderne şi practice studenţilor şi liceenilor ieşeni, în arii relevante din domeniul IT şi din domeniul project & business management. Cea de-a șaptea ediție va cuprinde următoarele 7

  • Front-End Development
  • Back-End Development
  • Administrare Baze de date
  • Graphic Design
  • AR/VR
  • Business Analysis
  • Embedded

În continuare, ne axăm pe dezvoltarea studenților și a elevilor, astfel încurajăm acumularea de cunoştinţe şi aplicarea lor în proiectele de la finalul training-urilor. Acestea vor fi susţinute, ca de fiecare dată, de oameni cu experienţă, din mediul academic şi corporatist. De asemenea, vor avea loc şi două evenimente conexe: FII Practic Conference şi FII Practic Hackathon.

FII Practic Conference constă în 5 sesiuni de prezentări , pe parcursul unei singure zile, în care accentul va cădea pe mediul IT.

FII Practic Hackathon, aflat la a patra ediţie, se va desfășura pe parcursul a 24 de ore, unde participanții vor putea lucra în echipe, pentru a realiza aplicații care să rezolve o nevoie sau o problemă a comunității.

Cele 6 săptămâni de traininguri de la Iaşi se vor desfășura în weekend-urile din perioada 10 martie 2018 – 29 aprilie 2018 în incinta Facultăţii de Informatică (Corpul C al Universitaţii „Alexandru Ioan Cuza”), la sfârșitul cărora participanții vor realiza un proiect, pentru evaluarea cunoștințelor acumulate. Toți cursanții vor primi diplome semnate de către domnul Decan al Facultăţii de Informatică Iaşi, preşedintele ASII, coordonatorii proiectului FII Practic şi de responsabilii de arie, în cadrul festivității de premiere din data de 5 mai 2018. Celor mai buni trei participanți din cadrul fiecărei arii li se vor înmâna premii şi o diplomă în care se menționează locul obținut.

Proiectul FII Practic este o ocazie perfectă de a învaţa într-un mediu prietenos, deoarece nu facilitează doar dezvoltarea profesională a tinerilor pasionaţi de IT, ci şi dezvoltarea personală a lor. Există numeroase avantaje de care participanţii pot beneficia în cadrul acestor sesiuni: stabilirea unui contact cu companii şi traineri, cunoaşterea paşilor pentru clădirea unei cariere de succes, aprofundarea sau învăţarea unor noţiuni esenţiale pentru viitor.

Pentru a fi la curent cu ultimele informaţii, te invităm să dai like şi să urmăreşti pagina noastră de Facebook: http://www.facebook.com/fiipractic.

FII Practic este un proiect organizat de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni (www.asii.ro), împreună cu Facultatea de Informatică Iași (www.info.uaic.ro).