Baze de Date

10 Martie - 29 Aprilie

Baze de Date

Modelare baze de date

Training Session Description:

În diferite forme – mai simple, mai complexe, în cloud sau on-premise, structurate sau nu, relaționale ori multidimensionale – bazele de date sunt o componentă nelipsită și decisivă din orice aplicație.

Ce înseamnă însă să modelezi o bază de date astfel încât să ofere suportul optim în funcție de tipul aplicației pe care o susține? – e o întrebare de al cărei răspuns depinde în mare măsură succesul sau eșecul implementării și exploatării unui întreg sistem informatic sau informațional.

Vă propunem, prin cursul nostru, o incursiune în modelarea diverselor baze de date și chiar depozite de date din spatele aplicațiilor de tip tranzacțional sau de asistare a deciziilor, prin rezolvarea unor probleme concrete care apar în practica departamentelor de IT, DBA (database administration) sau BI (business intelligence).

De asemenea, ne propunem să parcurgem împreuna cu voi, cu ajutorul MS SQL Server și al exemplelor concrete, metodologii de modelare specifice atât bazelor de date tranzacționale (normalizări, denormalizări) cât și depozitelor de date (Kimball, Inmon, Data-Vault, OLAP).

Trainingul va fi sustinut de catre Adalbert Songott si Iulian Prodan.

500